Alex, willkommen beim Udinese!

Alex Merkel már Udinében edzAz Udinese leigazolta a Genoa fiatal német középpályását, Alexander Merkelt. A 20 éves játékos ötéves szerződést kötött a friuli klubbal.

A kazahsztáni születésű Merkel a JSG Westerwaldban kezdett futballozni, majd 11 éves korában került a VfB Stuttgart utánpótlás-képzésébe. 2008-ban, mindössze 16 éves korában leigazolta az AC Milan. Két évvel később bemutatkozhatott a klub felnőttcsapatában, pályára lépett BL- és kupamérkőzéseken is, majd 2011-ben bajnoki címet nyert a piros-feketékkel. 2011 júniusában a Milan és a Genoa közös tulajdona lett, az őszi idényt Genovában töltötte, majd visszatért Milánóba, de a Lazio ellen súlyos sérülést szenvedett, ami miatt kihagyta a szezon hátralévő részét. A mostani szezon előtt a Genoa megszerezte játékjogának másik 50%-át is. Az ősszel hét mérkőzésen lépett pályára és egy gólt lőtt.

De ez még nem minden! Csapatunk megállapodott egy másik tehetséges Genoa-játékossal is: Masahudu Alhassan szintén öt évre írt alá az Udineséhez. A ghánai válogatott balhátvéd jelenleg Novarában játszik kölcsönben, nyáron csatlakozhat az Udinese keretéhez.

A két fiatalért cserébe Antonio Floro Flores játékjoga átkerült Genovába.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!