Megszerezte idei első győzelmét az Udinese

A Serie A 4. fordulójában az olasz bajnokság két leginkább várakozáson alul teljesítő csapata találkozott egymással a Stadio Friuliban. Az Udinese és az AC Milan összecsapásából végül a friuliak jöttek ki győztesen.

Az első félidőben inkább a Milan irányította a játékot, a 39. percben azonban mégis az Udinese szerezte meg a vezetést: a piros-feketék kapusa, Christian Abbiati nagyon rosszul mozdult ki egy előreívelt labdára, a hórihórgas Mathias Ranégie pedig élt a kínálkozó lehetőséggel és Philippe Mexèst túlugorva a milánói kapuba fejelte a hazaiak vezető gólját. A szünetig hátralévő kis időben nem változott az eredmény, így az Udinese egy-nullás előnnyel mehetett pihenőre.

A második félidő elején az Udinese már aktívabb volt és az első percekben Allan és Di Natale is veszélyeztette Abbiati kapuját. Az 53. percben aztán némileg váratlanul Stephan El Shaarawy nagy gólt lőve egyenlített. Negyed óra múlva Di Natale fejelhetett teljesen szabadon kapura, de Abbiati szögletre mentett. Két sarokrúgást végezhetett el ezután az Udinese, a második után ex-játékosunk, Cristián Zapata felrúgta Ranégie-t az öt és feles környékén, majd Di Natale az elé került labdát a hálóba vágta, de a játékvezető érvénytelenítette a találatot, helyette büntetőt ítélt. Zapata piros lapot kapott, Totò Di Natale magabiztosan értékesítette a tizenegyest, ismét előnyhöz juttatva ezzel a Friulanit. Az utolsó tíz percre kilenc emberre fogyatkozott a Milan, miután Pereyrával szemben elkövetett szabálytalansága miatt Kevin-Prince Boateng összeszedte második sárga lapját, így mehetett zuhanyozni. A rendes játékidő utolsó percében a középhátvéd Andrea Coda vezetett fel egy támadást, majd kapura tüzelt, Abbiati bravúrral hárított. A négy perces hosszabbításban már nem tudott egyenlíteni a kettős emberhátrányban küzdő Milan, az Udinese pedig megérdemelten szerezte meg első győzelmét az új szezonban.

Serie A, 4. forduló:
UDINESE CALCIO – AC MILAN 2:1 (1:0)
Gólszerzők:
Ranégie (39.), Di Natale (68. – tizenegyesből), illetve El Shaarawy (53.)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!