1:1 Bragában, előnyben az Udinese

Teljesítette célját az Udinese, az áhított idegenben szerzett góllal a tarsolyában 1:1-es döntetlenre végzett a Braga otthonában. A találkozón jellemzően a hazaiak kezdeményeztek, de a vendégek kézben tartották a mérkőzést, kis túlzással akaratuk szerint folyt az összecsapás, még ha teljesítményük, elsősorban veszélytelen kontrajátékuk okán, hagyott is némi kívánnivalót maga után.

Az első percek udinei labdatartással kezdődtek, majd fokozatosan átvette a hazai klub a kezdeményezést. Több kisebb bragai lehetőség után némiképp váratlanul mégis a Zebrák szereztek vezetést: Di Natale szabadrúgását Basta fejelte védhetetlenül a hálóba. (0:1)

A gólt követő percekben próbáltak magasabb fokozatra kapcsolni Limáék, de a Danilo vezette olasz védelem biztosan hárította a próbálkozásokat.

A szünet után sem változott jellemzően a játék menete, a friuliak elsősorban az előny megtartására törekedtek, átadva a területet a becsülettel, de pontatlanul próbálkozó portugáloknak. Az elképzelés a 68. percig működött hiba nélkül, ekkor jött a betömörülő védelmek egyetlen igazi ellenszereként Ismaily jó 30 méteres lövése, mely bombaként vágódott a vendégek kapujába. (1:1)

Bár a folytatásban mezőnyben a vendégek is aktívabbá váltak némiképp, az eredmény már nem változott, így az Udinese elégedetten, az idegenben szerzett gól előnyével készülhet a visszavágóra.

BL-selejtező, playoff, 1. mérkőzés:

SPORTING CLUBE DE BRAGA – UDINESE CALCIO  1:1 (0:1)
Estádio Municipal, Braga. Játékvezető: Stark

Sp. Braga (4-2-3-1): Beto; Leandro Salino, Douglão, Paulo Vinícius, Ismaily; Custódio, Hugo Viana; Alan (Rúben Amorim 85.), Mossoró (Zé Luis 87.), Hélder Barbosa (Rúben Micael 58.); Lima.
Udinese (3-5-1-1): Brkić; Benatia, Danilo, Domizzi; Basta, Pinzi, Willians, Pereyra (Agyemang-Badu 73.), Armero (Pasquale 85.); Fabbrini (Maicosuel 72.); Di Natale.

Gólszerzők: Basta (23.), illetve  Ismaily (68.)

Sárga lapok: Pinzi, Di Natale, Benatia, Domizzi, Danilo, illetve Lima.

Forrás: azzurri.co.hu, uefa.com

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!