Az Udinese a hajrában törte meg a Romát

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 13. fordulójában az Udinese hazai pályán 2–0-ra legyőzte az AS Romát, ezzel átmenetileg élre állt a tabellán. A hazaiak Antonio Di Natale révén kerültek előnybe, majd Mauricio Isla állította be a végeredményt.

A mérkőzés technikai szünettel kezdődött, ugyanis az udinei stadionban némi probléma akadt a kapukkal. Ezek megoldása után újtára indult a labda, melyet az első percekben főképp a hazaiak járattak.

Az Udinese kezdte jobban a meccset, Antonio Di Natale és Pablo Armero volt a legveszélyesebb a hazaiak közül, ám a római védelem állta a sarat. A félidő végéhez közeledve Fernando Gago és Miralem Pjanic okozott némi gondot a hazaiaknak, Samir Handanovic eszén azonban nem sikerült túljárniuk a fővárosiaknak.

A fordulás után a Roma brazil védőjének, Juánnak volt egy veszélyes fejese, ám gól továbbra sem született. Később Pablo Osvaldo lövését hárította bravúrral Handanovic.

A 79. percben tört meg a jég: Giampiero Pinzi ugratta ki zseniálisan a leshatárról induló Di Natalét, az olasz válogatott támadó pedig a kimozduló Maarten Stekelenburg mellett a hálóba helyezett – s találatával beérte a góllövőlista élén Denist. 1–0

A Roma küzdött az egyenlítő gólért, ehelyett a 89. percben újabb gólt kapott: Armero indult meg a bal oldalon, a villámgyors kolumbiai betört a tizenhatoson belülre, majd a kimozduló Stekelenburg mellett okosan középre emelt, ahol az érkező Mauricio Isla közvetlen közelről a hálóba pofozta a mindent eldöntő hazai gólt. 2–0

Az Udinese a három pont begyűjtésével átmenetileg élre állt a tabellán, az eddig kilenc találatot jegyző Di Natale pedig a góllövőlistán került az élre Denisszel holtversenyben. Az udinei együttes eddigi összes hazai bajnokiját megnyerte, s mindössze egy gólt kapott.

Forrás: NSO

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!