Vigyázó szemetek Udinére vessétek!

A következőkben Matteo sporttárs Azzurri fociportálra írt bejegyzését olvashatjátok, melyben az Udinese bajnoki kilátásait fejtegeti.

Az Udinese jóformán minden évben tartogat valami meglepetést, vagy azt, hogy egész szezon során a középmezőnyben kullog, mégis megcsapja a Milant, az Intert, és a Juventust, vagy borzasztóan kezdi a bajnokságot, tavasszal mégis olyat produkál, hogy odaér a BL-selejtezőt érő helyre.

Idén az a meglepetés, hogy nincs meglepetés. Stabilan hozzák a kötelező meccseket, kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtanak. Kilenc fordulót követően a második helyen állnak, egy pontra lemaradva a listavezető Juventustól. Egyedül Nápolyban kaptak ki, de ott még a legnagyobbaknak is belefér.

A friuliakkal egyelőre azonban senki sem számol komolyan, mindenki a szimpatikus kiscsapatot látja bennük, amely majd úgyis „kipukkad”. Erről többek között ők is tehetnek, hiszen az Udinese olasz mestere, Francesco Guidolin nemrég azt nyilatkozta, hogy céljuka a bennmaradás… Megmosolyogtató.

Véleményem szerint azonban a szezon felénél is ott lehetnek még az első háromban, és akkor talán már mindenki komolyan számol majd velük.

Ha csak a következő pár forduló erejéig bonyolódok bele egy kis „jósolgatásba”: vasárnap a Siena látogat a Stadio Friuliba, és bár a másik bianconeri is egységes csapat képét mutatja idén, az Udinesének áll a zászló (otthon egyébként 4 meccs, 4 győzelem, 8-0-s gólkülünbség a mérleg). Ahogy a következő, 12. fordulóban sincs lehetetlen dolga Guidolin csapatának a Parma otthonában. Míg a Juventus Nápolyba látogat, majd a Palermót fogadja.

November végén tehát ismét listavezető lehet Antonio Di Natale és a többi udinei vitéz. A kérdés: meddig bírják még?

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!