Az Udinese a Zenit és a Manchester City társaságába került

Az Európa Liga A-csoportjában Francesco Guidolin együttese a svájci Young Boys ellen az idegenbeli 1–3 után hazai pályán 2–3-ra kapott ki. Az Udinese ezzel visszacsúszott a kvartett negyedik helyére, de négy megszerzett pontjával még így is csak egysikernyi távolságra van az első Anzsi Mahacskalától.

„A tabella alján vagyunk? Jó társaságunk van – kezdte Francesco Guidolin. – Úgy tűnik, hogy azok a csapatok, amelyek képesek negyvenmillió eurót költeni játékosokra, mint Luciano Spalletti Zenitje, vagy Roberto Mancini Manchester Cityje, sem állnak jobban.”

„Ami a Young Boys elleni mérkőzést illeti, nem érdemeltünk vereséget, de nem voltunk képesek eredményesek lenni. A különbség az erőnléti állapotban keresendő. Míg a Young Boys játékosai tizenöt nap alatt csak egyszer játszottak, mi ezen időszak alatt háromszor is, de ennek ellenére mindent beleadtunk, és számos gólhelyzetet dolgoztunk ki.”

Az A-csoport másik mérkőzésén az orosz Anzsi Mahacskala Lacina Traoré nagyszerű villanásával 1–0-ra legyőzte a Liverpoolt.

EURÓPA LIGA, csoportkör, 4. forduló
A-CSOPORT:
Anzsi Mahacskala–Liverpool 1–0 (1–0)
Gólszerző: L. Traoré (45+1.)
Udinese–Young Boys 2–3 (0–1)
Gólszerző: Di Natale (47.), Fabbrini (83.), ill. Bobadilla (27.), A. Farnerud (56.), Nozzulo (73.)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!