Élete meccsére készül Guidolin

A múlt héten a Bajnokok Ligája playoffkörének első mérkőzésén az Udinese 1–1-es döntetlent játszott a Braga otthonában, így kedvező helyzetből várhatja a mai visszavágót. Az olasz csapat eddig csak egyszer, még a 2005-2006-os szezonban jutott be a csoportkörbe, amelyhez pont egy portugál együttesen, a Sportingon át vezetett útja.

A párhuzam itt nem ér véget, hiszen a lisszaboni gárda vezetőedzője José Peseiro volt, aki ma a Bragát irányítja. A hét évvel ezelőtti kudarc, akkor komoly hatással volt Peseiro karrierjére, hiszen a BL-kiesést követően a csapat a a svéd Halmstad ellen elbukott az UEFA-kupában, majd a bajnokságban is bukdácsolt, így a szakvezető októberben lemondott posztjáról. Távozása után dolgozott Szaúd-Arábiában, Romániában és Görögországban is, mielőtt idén újra hazájában vállalt munkát.

“Ez is csak egy meccs lesz, semmi különleges, de természetesen ez nem jelenti azt, hogy nem célünk bejutni a csoportkörbe. Bizonyos szempontból viszont kiemelt találkozó ez a klub életében, hiszen ha sikerülne kiharcolni a továbbjutást, akkor az nyilván egy fontos fejezete lehetne a csapat történetének” – nyilatkozott visszafogottan az 52 éves szakember.

Olasz részről, a vezetőedző, Francesco Guidolin viszont egyenesen élete mérkőzésének nevezte a Braga ellenit. A vezetőedző az elmúlt idényben már közel került a BL-csoportkörhöz, ám akkor az Arsenal megállította csapatát. Guidolin nincs könnyű helyzetben, hiszen az elmúlt két szezon alatt olyan játékosok hagyták el csapatát, mint Alexis Sánchez (Barcelona), Gökhan Inler (Napoli), Kwadwo Asamoah, Mauricio Isla (mindkettő Juventus), valamint a kapus, Samir Handanovic (Inter).

“Valószínüleg ez lesz életem legfontosabb mérkőzése. Talán ez az utolsó esélyem, hogy hatalmas sikert érjek el, nem hiszen, hogy ennél többet kell mondanom az előttünk álló találkozóról. Nem tudom garantálni, hogy ez a csapat is olyan jól szerepel majd a bajnokságban, mint a korábbiak, hiszen csodákra én sem vagyok képes” – mondta az olasz mester, utalva a folyamatosan változó keretre.

Az, hogy sikerül-e revansot vennie Peseirónak, vagy megnyeri-e élete mérkőzését Guidolin ma este 20:00 órától kiderül a Sport1-en.

Forrás: Sport TV

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!